Lääke

CREON 25 000 enterokapseli, kova 100 kpl

Creon sisältää pankreatiini-nimistä entsyymiä. Pankreatiini auttaa ruoansulatuksessa. Entsyymit ovat peräisin sian haimasta. Creon-valmisteen pienet rakeet vapauttavat pankreatiinia hitaasti suoleen (mikrorakeet).
Vaikuttava aine:
pankreatiinijauhe
Pakkauskoko:
100 kpl
Markkinoija:
Viatris Oy
Tuotetta varastossa
50,25 €
Creon on tarkoitettu lapsille ja aikuisille, joiden haima ei eritä riittävästi entsyymejä.
Ota yhteyttä lääkäriin, jos sinulla on oireita, jotka voivat aiheutua haimaentsyymien riittämättömästä erityksestä, koska voi olla tarpeen suorittaa kokeita oireiden selvittämiseksi.
Käytä tätä lääkettä juuri siten kuin lääkäri on määrännyt.
Käyttämääsi annosta mitataan lipaasiyksikköinä. Lipaasi on yksi haimaentsyymeistä. Eri Creon-vahvuudet sisältävät eri määrän lipaasia.
Niele kapselit kokonaisina. Älä murskaa tai pureskele kapseleita.
0 pankreatiinijauhe
Creon-valmisteessa olevat entsyymit sulattavat ruokaa sen kulkiessa suoliston läpi. Creon tulisi ottaa aterian tai välipalan yhteydessä tai sen jälkeen. Näin entsyymit pääsevät sekoittumaan ruokaan.
Jos kapseleiden nieleminen on hankalaa, avaa kapselit varovasti ja sekoita rakeet pieneen määrään pehmeää hapanta ruokaa tai sekoita ne happamaan nesteeseen. Niele seos välittömästi murskaamatta tai pureskelematta, ja juo hieman vettä tai mehua.
Älä käytä Creon-valmistetta, jos olet allerginen siasta peräisin oleville valmisteille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle.
Vatsakipu, pahoinvointi, oksentelu, ummetus, ilmavaivat, ripuli
Katso tarkemmat tiedot mahdollisista haittavaikutuksista pakkausselosteesta
Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. Hän päättää, voitko käyttää Creon-valmistetta ja millä annoksella.
Creon-valmistetta voidaan käyttää imetyksen aikana.
Huoneenlämpö (+15C - +25C)