Lääke

COLONMINT enterokapseli, pehmeä 60 fol

Suun kautta otettava piparminttuöljykapseli ruuansulatuskanavan lievien suolistokouristusten, ilmavaivojen ja vatsakivun oireenmukaiseen hoitoon etenkin potilaille, joilla on ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS).
Vaikuttava aine:
piparminttuöljy
Pakkauskoko:
60 fol
Markkinoija:
Orion Oyj
Tuotetta ei toistaiseksi saatavilla
25,83 €
Ruuansulatuskanavan lievien suolistokouristusten, ilmavaivojen ja vatsakivun oireenmukaiseen hoitoon etenkin potilaille, joilla on ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS). Käänny lääkärin puoleen, ellei olosi parane 14 päivän jälkeen tai se huononee. Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.
Aikuiset ja iäkkäät: Aloitusannos on 1 kapseli 1–3 kertaa vuorokaudessa. Annos voidaan tarvittaessa suurentaa enimmäisannokseen 2 kapselia 3 kertaa vuorokaudessa. 8–17‑vuotiaat lapset ja nuoret: 1 kapseli enintään 3 kertaa vuorokaudessa. Ei saa käyttää alle 8‑vuotiaiden lasten hoidossa. Kapselit pitää niellä kokonaisina, eikä niitä saa rikkoa tai pureskella. Ota kapselit tyhjään vatsaan kaksi tuntia ennen tai jälkeen aterian riittävän nestemäärän kera (mieluiten lasillinen kylmää vettä).

Käyttöä tulee jatkaa, kunnes oireet häviävät.  Jos oireet eivät häviä tässä ajassa, enterokapseleita voidaan ottaa pidemmän aikaa enintään 3 kuukauden ajan kerrallaan. Käänny kuitenkin lääkärin puoleen, jos olosi ei parane 14 päivän jälkeen tai jos sinulla on närästystä tai palleatyrä ja olo/oireet pahenevat.
0 piparminttuöljy
Käyttöä ei suositella potilaille, joilla on maksasairaus, sappitietulehdus, hapoton maha, sappikiviä tai jokin muu sappisairaus. 
Pieni kapseli
Sopii FODMAP-ruokavalion kanssa
Sopii diabeetikoille (sokeriton)
Muiden piparminttuöljyä sisältävien lääkevalmisteiden käyttöä on vältettävä tämän lääkevalmisteen käytön aikana.
Närästystä, polttavaa tunnetta peräaukon ympärillä, näön hämärtymistä, pahoinvointia ja oksentelua voi esiintyä.
Ei suositella raskaana oleville tai imettäville.
Huoneenlämpö (+15C - +25C)